Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

strycek-Joe s.r.o.

26. 10. 2011 11:11
Každý normální stát, který má milion nezaměstnaných

by na to založil státní podnik a vyčistil vše vlastními silami

0 0
možnosti

petrph

26. 10. 2011 11:32
Re: Každý normální stát, který má milion nezaměstnaných

jaký by v tom byl rozdíl? Dalo by se přece říct, že i ty soukromé podniky si budou muset ten potřebný počet lidí zaměstnat a vyškolit aby tu práci udělali,ne? A pokud ty podniky snad mají "svoje " lidi, tak zase tím že by za ně udělali tu práci jiní pracující ze zřízeného státního podniku, tak by zase oni byli nezaměstnaní,a stát by je musel vyplácet na podpoře.

Jediné co by snad fungovat mohlo,je ten Drábkův výmysl s povinnou veřejnou prací nezaměstnaných -jenže, zametat chodník před magistrátem a likvidovat zdravotně nebezpečný chemický  odpad, to je sakra rozdíl..

0 0
možnosti

petrph

26. 10. 2011 11:10
Ještě jinak řečeno

Je otázka - a asi to nebyla jasně řečeno, totiž co má být vlastně výsledkem práce toho ekotendru - a hlavně těch vydaných miliard. Tedy, zda jakási absolutní garance za vyčištění všeho - tedy tady máte 60 miliard, a ručíte za to, že za x let tu nebude po celém území republiky jediné kontaminované místo, jediná skládka s barely s chemikáliemi, kdybych to přehnal, jediná louže s olejem. A nebo - a to bych viděl  realističtěji, že se do zakázky toho ekotendru bude muset dát stát stejně seznam těch potřebných míst k vyčištění i s uvedenými typy znečištění- a ta vybraná firma vyčistí jen to podle seznamu a nic jiného.

A teď jde o to, že vzhledem k tomu, že firmy už nabídly ceny za jaké to provedou, čili ony už sami musí mít představu kolik je kontaminovaných míst je a z jakým znečištěním, buď už ten seznam dostaly od státu, a nebo si ho už musely zmapovat sami.

0 0
možnosti

Akire

26. 10. 2011 10:50
díky za váš blog

jasně stručně věcně mi vysvětlil oč v eko-tendru jde. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2305x
Člověk vyčnívající a jedinečný tak akorát, kterého občas něco zaujme tak, že o tom napíšu.

A jakožto dlouhodobě nezaměstnaný projektant, technolog a vůbec obecně "člověk technický" , schopný a ochotný okamžitě nastoupit do práce, se ve svém věku 50+ směji údajnému nedostatku technických odborníků.