Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hekp

10. 6. 2011 16:17
instruktor

 Otázkou zůstává jakou kvalifikaci měl daný instruktor,jestli to nebyla jen nějaká rychlokvaška, která prošla rychlokurzem od Kenyho ( postava z knížky Proč bychom se netopili od Šmída ).

 Zatím jsem neslyšel o nějakém zákoně a následných zkouškách týkajících se raftingu a jiných sportů na divoké vodě. V praxi to vypadá následovně, pár raftů, živnost a můžem jít provozovat adrenalinové sporty. V Rakousku to kupříkladu ošetřené mají.

 Apropos, jeden instruktor na kolik dětí?

0 0
možnosti

pedr64

10. 6. 2011 14:04
zkoušel ste někdy v té vestě plavat?

no, jde to dost blbě. Zkoušel ste se v ní potopit? No, to už nejde skoro vůbec. takže že zachraňující instruktor neměl vestu je v pořádku. Že jim dovolili skákat do vody pod jezem, je ale na palici

0 0
možnosti

radim36

10. 6. 2011 14:33
Re: zkoušel ste někdy v té vestě plavat?

S tím skákáním do vody pod jezem to pohnojili, to je úplně jasné.

Plovací vestu jsem na sobě měl, to si pamatuji, ale jestli jsem s ní plaval, to už si nepamatuji.

Ale stejně, skákat bez vesty pod jez smrdí utopením, pokud to tam detailně neznám. A nemám to z dřívějška prozkoumané nad vodou i pod vodou. Musím přesně vědět, jaký tam je za daného stavu vody  síla toho víru, to z břehu nepoznám. A musím přesně vědět, jaká tam je hloubka a jestli pod vodou nečíhají nějaké klacky či železné tyče a podobně, na které bych se mohl napíchnout nebo pod nimi zaklínit. Teprve potom bych si dovolil tak skočit bez plovací vesty. Jinak vždy s vestou.

Fakt je ale, že kdyby tam ve vodě zrovna zmizelo nějaké děcko, které bych měl na starosti , tak si nejsem jistý, co bych udělal. Optimista v takovém případě doufá, že to nějak zvládne a že se z toho vždy dostane...:-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2305x
Člověk vyčnívající a jedinečný tak akorát, kterého občas něco zaujme tak, že o tom napíšu.

A jakožto dlouhodobě nezaměstnaný projektant, technolog a vůbec obecně "člověk technický" , schopný a ochotný okamžitě nastoupit do práce, se ve svém věku 50+ směji údajnému nedostatku technických odborníků.