Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlas a karma. Jsem chemik a na "cosi" o zachování energie si ještě vzpomínám. Proto se vždy při takovémto nobelovském objevu halasně vytrubovaném do světa na webech typu Blesk, dívám za roh a snažím se odhadnout celkovou energetickou bilanci. Tedy od získání surovin, přes vlastní "výrobu" energie, až po recyklaci - či likvidaci odpadu. A vždycky to vychází dost silně do záporných čísel. Problém je, že novináři nemají technické vzdělání (i když něco málo se v humanitních oborech taky přednáší), nebo prostě nechtějí přemýšlet. Nebo nemohou, neb by si nevydělali.;-)

1 0
možnosti

R^ karma

Před dvaceti lety už kutilové zkoušeli, nikoliv s vodou, ale s chemikálií a dobře si spočítali, na kolik peněz je vyjde hliníková kostka do vyvíječe vs litr benzínu. Alternativy byly a jsou, ovšem výroba "paliva", jak uvádíte, není zrovna rentabilní a to samé platí i o magnesiu, který se slanou vodou může produkovat přímo elektrický proud a některé gadgety už na to jezdí.

3 0
možnosti

Tak to jsem nevěděl. Díky za informaci.

Já jsem akorát kdysi, ještě o hodně dřív za socíku, zkoušel generovat vodík z hliníku v roztoku hydroxidu.

Ovšem tady se jedná o to, že článek je psán ve stylu, jako by ta slitina byla jen katalyzátor rozkladu vody, který se tou reakcí nemění. Což u méně znalých lidí vyvolává různé nereálné naděje. A je to nemožné už z hlediska Zákona o zachování energie.

1 0
možnosti

Díky za zajímavé počtení.

Vy mně zajímavé počtení, já Vám karmu.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS