Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R24o76m47a85n 98K14o88z87e27l

17. 12. 2012 23:06

Zvláště pro paní Šporkovou, o pracovních návycích - ono je i logické, že člověk po týdnu dovolené nejede ještě naplno, stejně tak školákům po prázdninách pár dnů trvá, než se zajedou. Tak je to i u nezaměstnaných - ale oni to rychle překonají - jednak proto, že mají strach z finančních problémů (opravdu se v penězích netopí), vědí, že čím déle v evidenci, tím hůře se hledá práce a také jsou rádi, že se vyhnou řečem známých a příbuzných, zda už mají práci, jaktože ještě ne, čím to....

1 0
možnosti

Ono tady nejde o pracovní návyky, ale spíš o vůli.

Někdo, dokud je v trvalém zaměstnání, normálně maká , ale jak z toho rytmu vypadne, do měsíce je z něho pravidelný štamgast v hospodě nebo herně a i když potom sežene práci na plný úvazek, není už schopný se do té práce pravidelně  na čas každý pracovní den dostavovat.

Někdo jiný může být bez práce roky, ale jak se k pravidelné práci dostane, srovná si to v sobě a prostě do té práce včas a pravidelně chodí.

Je to individuální.

Ale pro hlupáky, lenochy a populisty kolem personalistiky je nejjednodušší rajtovat paušálně na té ztrátě pracovních návyků.

1 1
možnosti
Foto

Já měl dříve podobné názory jako paní Šporková. Dneska vidím, že člověk nad padesát (a ta laťka se snižuje, za chvíli to budou pětačtyřicátníci) je bez šance alespoň na trochu slušnější zaměstnání. Ne kvůli věku, ale právě kvůli zkušenostem. Šéfové radši přijmou mladšího a hodně si dávají pozor, aby je v jejich funkci nemohl ohrozit. Zkušený starší člověk by ho totiž mohl ve funkci ze dne na den vystřídat... Co se týče zametání v parku, tak ač to vypadá jednoduché, není to tak. Třeba já, když jednou za čas pohrabu zahradu, mám pak dost problémů s tím, abych se narovnal. S čím jsem ještě před pár lety neměl problémy, je pro mě nyní dosti namáhavé. Jinak jsem původně Drábkovy návrhy pochopil tak, že by měl nucené práce vykonávat ten, kdo je evidenci rok a více... Asi se to změnilo.

1 0
možnosti

Co me nejvic stve je to,ze clovek ktery cely zivot dela a omylem se dostane na pracak tak vyfasuje koste a maka dal.Nejmenovana mensina ktera v zivote nedelala se tomu chechta z oken heren.

1 0
možnosti

Nebo z domova a hurá pro další sociální dávky.

0 0
možnosti

Už Hitlerova NSDAP se řídila heslem "Arbeit machts frei". Tímto heslem se evidentě řídil i Dráb. Holt, pravičáci se nezapřou!

2 0
možnosti

J98a60n 94H13l53e97d86í58k

17. 12. 2012 17:25

podpora v nezaměstnanosti činí za 1 měsíc cca 4 miliardy korun,,, tato hrůza byla zlehounka a zcela nedostatečně léčena malým pohybem při práci nezaměstnaných

0 4
možnosti

Je zcela evidentní, že pan Drábek, jak je zvykem, zneužil neutuchjící kampaň o nezaměstnaných, kteří nechtějí pracovat a okrádají tím poctivé občany, zkrátka

na nic nosnějšího v rámci svého ministerského mozkového trustu nepřišel. Podle něho nezaměstnaní v očíslované vestě zametající poletující listí je to pravé ořechové. Trapné a ponižující.Je až neuvěřitelné, jaké výsledky dokáže česká politika předvádět.Podívejte se na ten s odpuštěním hnůj kolem prezidentských voleb.Ve škole v 7.třidě by učitelka s největší pravděpodobností řekla žákovi:" tebe kluku pitomá logika zcela minula, viď?"

U nás to řeší Nejvyšší správní soud, a aby to nebylo vše, ještě v odůvodnění vysloví naprosto nepřjatelné odůvodnění kdo že to vlastně psal?Opravdu elity národa.Ale

svého času "někdo z nás", jistě víte kdo, utrousil slova: " každý národ má takovou vládu jakou si zaslouží". Zlatá slova. Bohužel, je to problém nás všech, ty politické kreatury dělají co je jim dovoleno.

4 1
možnosti

Celý ten Drábkův hrůzoprojekt VPP měl jediný cíl: Znechutit všem nezaměstnaným pobyt na pracáku a na podpoře natolik, že s vděčností vezmou i tu nejhorší, nejšpinavější, nejhůř placenou a nejodpudivější práci, jen aby se z tohoto kolotoče zotročování dostali. Ty bláboly o udržování prac. návyků bylo jen propagandistické pozlátko.;-€

8 0
možnosti

V28í65t 32K78u87č55e28r82a

17. 12. 2012 15:23

Zkuste to prosím znovu. Vypočítejte nyní, kolik by na tom vydělal podnikatel, který by je všechny zaměstnal. A až dojdete k dalším milionům, položte si otázku proč to nikdo neudělal

2 0
možnosti

z toho plyne, že dělali nepotřebnou práci......

1 0
možnosti

P92e24t78r 79P61a91c96k41a

17. 12. 2012 15:01

Největší hrůza tohoto nedomyšleného nápadu je, že byla povinnost veřejných prací aplikována na nezaměstnané - to jsou ti co přišli o práci a teď se, často neúspěšně třeba kvůli věku, snaží si najít práci novou. A to je, myslíte-li to vážně, činnost na "plný úvazek". Přitom nikoho ani nenapadlo, zavést veřejné práce pro dlouholeté příjemce jiných dávek, kteří nepracují již několik let, pracovní návyky nemají vůbec a na život "na dávkách" jsou naprosto zvyklí.

1 0
možnosti

Dole se to ztratilo ve vláknech, uvedu to pro "Sylva Šporková" ještě jednou:

.

Docela bych Vám přál, abyste si to na tom pracáku zkusila.

Uvedu

Vám příkad: Vysoký věk = ani přes vyskokou kvalifikaci Vás nikdo

nezaměstná. Pracovala jste skoro 40 let, takže pracovních návyků máte habaděj. A po dvou měsících jdete sbírat psí trus. Jak se Vám to líbí?

2 1
možnosti

M36a25r85t63i70n 78P32á40t14ý

17. 12. 2012 14:58

Pokud jste pracoval 40let, tak jste teď pravděpodobně v důchodu nebo těsně předním. Zkuste místo kvalifikované práce sehnat na "doklepání" nějakou méně kvalifikovanou.

Psí trus musím sbírat, když nechci mít před domem nepořádek.V

1 1
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2305x
Člověk vyčnívající a jedinečný tak akorát, kterého občas něco zaujme tak, že o tom napíšu.

A jakožto dlouhodobě nezaměstnaný projektant, technolog a vůbec obecně "člověk technický" , schopný a ochotný okamžitě nastoupit do práce, se ve svém věku 50+ směji údajnému nedostatku technických odborníků.