Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

sebr

1. 11. 2010 16:04
pokrač. "Temné slušovické nitky"

Z jiného soudku. Ví někdo z těch mladých, kolik tam bylo

kontrol? Z VLKu (kdo neví co to bylo, ať si to vyhledá), z okresního, nebo

krajského výboru partaje, dokonce i z KRK ÚV? Jenže ing. Čuba nijak nezastíral,

že zaměstnává své právníky proto, aby nepřekročil mez zákona. A přiznal, že se

na mezi zákona pohybuje. To je mu  vyčítáno? Tuneloval? Kradl?

0 0
možnosti
ZK

SID09

1. 11. 2010 16:39
Re: pokrač. "Temné slušovické nitky"

Byl úspěšný - a to se u nás neodpuští. !!!!!!;-)

0 0
možnosti
KS

sebr

1. 11. 2010 16:03
"Temné slušovické nitky"

Když čtu ohlasy na tento blog, ani se moc nedivím. Už sám autor, zřejmě vycházejíc ze svého jednodenního zájezdu do Slušovic, zná tamní poměry tak, že o nich může přednášet. A tedy tak činí. Sám jsem se setkal v zaměstnání s názorem mladých kolegů, že Slušovice byly výkladní skříní socialismu, že jim držel lať Štrougal, že dostávaly peníze od strany a další žvásty. Na rozdíl od nich jsem měl své zkušenosti ze spolupráce s nimi. Příkladně ty počítače. Jak je možné, že JZD produkovalo stolní počítače, když jsme v té době měli ministerstvo elektrotechniky, které zastřešovalo vývojovou a výrobní základu čítající ca 500.000 zaměstnanců? A počítače nebyly! Tak ing. Čuba viděl díru v trhu, tak ji zaplnil. A úspěšně.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

1. 11. 2010 16:08
Re: "Temné slušovické nitky"

chcete naznačit, že nikdo jiný nebyl schopen dovézt komponenty a smontovat počítač (a dodat k němu ukradený software)? Nebo nikdo jiný NESMĚL dovážet komponenty a montovat počítače? Jak to, že po uvolnění se našly desítky firem, které ty komponenty najednou byly schopné dovážet a montovat a počítače prodávat za zlomky "slošocen"?:-/

0 0
možnosti
U

Urbi1111

1. 11. 2010 15:57
No já si pamatuju

že Slušovický PC stál na konci 80 let cca 120tis a na slovensku podobně vybavený comp pouze 75. No ale to slovenský družstvo nesmělo prodávat do Čech, takže když se uvolnil režim, tak Slušovice byly konkurence neschopný

0 0
možnosti
P9

pavel 99

1. 11. 2010 16:04
Re: No já si pamatuju

ono stačilo, když na "výsady" Slušovic dosáhli i další. On sice Čuba pořád dokola opakuje, že "...totéž mohli i ostatní...", ovšem sám si odporuje, když upřesňuje desítky potřebných razítek na jakýkoliv nesmysl. A samozřejmě žádné z razítek nebylo "nárokové", tudíž stačil jediný kdo se "šprajcnul" a nastal konec snažení.

A že "soudruzi" obecně neměli rádi nikoho, kdo se snažil "vyčuhovat" je všeobecně známé.

0 0
možnosti
CC

cekon

1. 11. 2010 15:17
Slušovice byly ve své době tím nejlepším co jsme měli

a ne že ne. A těm zideologizovaným hlupákům zde doporučuji si něcio o Slušovicích alespoň přečíst, než začnete psát nesmysly.

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VIII.

1. 11. 2010 14:31
Slušovice měly leckde monopol

Třeba v těch počítačích ....To se to potom snadno podniká ... a někteří těm slušovickým bludům i věří.

.

Ovšem na začátku byli lidé vyhazovaní z práce za postoj k roku 1968 - vyhozeni z práce v Praze na ministerstvu znovu začínali ve Slušovicích. Např. někteří lidé z ministerstva zemědělství a výzknumných ústavů odešli do Slušovic - výsledkem bylo, že do Slušovic se jezdili ptát i noví  "ministerští" a slušovické "vědomosti" diktovali ostatním (a ti ostatní z toho byli naštvaní, protože to srovnání "my vs. Slušovice" bylo jako nebe a dudy = nebyly rovné podmínky).

.

Čuba byl jednookým mezi slepými, naštěstí jen mezi soudruhy z KSČ.

0 0
možnosti
R

realateista

1. 11. 2010 14:21
Šlo a jde o politiku

Píšete: "O mnohamiliónových investicích tak často rozhodoval a měl právo veta někdo jako bývalý soustružník s rudou stranickou knížkou".

To je přece hloupost, 80. léta už zdaleka nebyla 50.

Slušovice byl pokus o "socialismus s lidskou tváří", ne nadarmo s nimi spolupracovalo mnoho aktérů z roku 68. Tento pokus byl životaschopný.

Havel spustil proti nim tažení ihned po revoluvi, protože bylo nutné vše socialistické zašlapat do země. Vše přece bylo špatné a hodné kritiky.

Těch 10 mld Kč nutných k opětovnému rozjezdu, o kterých se Čuba zmiňuje, by stálo za pokus. Není to zas tolik, ať se ukáže, kde je pravda. Zřejmě by jejich metody měly dnes úspěch. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2305x
Člověk vyčnívající a jedinečný tak akorát, kterého občas něco zaujme tak, že o tom napíšu.

A jakožto dlouhodobě nezaměstnaný projektant, technolog a vůbec obecně "člověk technický" , schopný a ochotný okamžitě nastoupit do práce, se ve svém věku 50+ směji údajnému nedostatku technických odborníků.