Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

Volební výsledek AfD mě potěšil, ale volební propad Zelených pod 5% mě přímo rozradostnil... :-)

7 0
možnosti
AR

I extrémně levicová partaj Die Linke dostala řádnou facku. Pozbyla ze stran nejvíce hlasů - 5,9%, pak socdem - 5,1% a CDU 4%. Levicově liberální Grüne pozbyli - 3,7% a patrně propadli pod požadovaných 5% hlasů. Neznám dosud oficiální výsledky. Je otázkou jak se budou teď zastupitelé z AfD v zemském sněmu chovat. Dosud tam zastoupení nebyli. Takového vítězství dosáhli jen a jen díky protimigračnímu zásadnímu postoji.

3 0
možnosti
RJ

Zelení dostali 4,8% a jsou mimo hru. No, uvidíme s tím AfD, někde jsem četl v německých médiích, že AfD de fakto reprezentuje pravicovou politiku CDU, jaká byla za Konráda Adenauera, blahé paměti. Kéž by tomu tak bylo - držím jim i Evropě palce.

2 1
možnosti
RH

Tak srovnávat ty klauny s Adenauerem, to je opravdu zcela nemístné. Kde jste to prosímvás četl? To musí být kvalitní médium. :-)

2 0
možnosti
RP

To se uvidí, jestli se nerozhádají.

Každopádně volební vítězství AfD má ještě jeden význam, mainstreamové strany teď ve snaze zachránit si své posty nemohou být populistické, zbavit se Merkel a obrátit o 180 stupňů - jít proti imigraci. Protože toto stanovisko je už obsazené AfD. Mohou maximálně svůj proimigrační postoj jen trochu zmírnit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2305x
Člověk vyčnívající a jedinečný tak akorát, kterého občas něco zaujme tak, že o tom napíšu.

A jakožto dlouhodobě nezaměstnaný projektant, technolog a vůbec obecně "člověk technický" , schopný a ochotný okamžitě nastoupit do práce, se ve svém věku 50+ směji údajnému nedostatku technických odborníků.