Diskuse

Žďár, je ten kluk kandidát na Velíška nebo Darwina?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Pan Kula pode mnou vyzdvihuje slušnost, tak se pokusím u ní zůstat seč mi síly budou stačit:-):

1. Zastupujete jistý vzorek populace, co to prostě zkusí pojmout rádobykontroverzně.

Kontroverzní by vypadal tak, že by autor alespoň ovládal pojmy o nichž chce ostatní informovat. 

2. Zkusil jste  šokovat, když už nic jiného z tématu nevymáčknete.

3. Neznáte význam ani obsah pojmu Darwinova cena.

4. Chybí vám elementární slušnost, respektive to celé vyznívá dosti asociálně.

5. Nebezpečí vidím pouze v možnosti následování v neznalosti, cynismu, malosti a jistém druhu nabubřelosti. Komentáře ostatních však svědčí o tom, že to nenastane.

4 0
možnosti
PK

P11a70v88e43l 88K89u22l83a

17. 10. 2014 20:09

Ten názor je sice kontroverzní, ale naprosto slušně napsaný. Tak nechápu, že většina reakcí je, jako kdyby autor jedl malé děti.:-/

0 2
možnosti
Foto

Musím s Vámi, Pavle, nesouhlasit. Minimálně v té otázce slušnosti. Ano, názor je to kontroverzní, ale není zcela slušný. Jistě víte, co je Darwinova cena - je to recesistická cena za "Obohacení lidského genofondu tím, že se z něj dotyčný definitivně vyřadil.", která je dosti cynická, protože se vysmívá způsobům, jakým někteří lidé sešli z tohoto světa. V případě, kdy chlapec jménem Petr (nemá smysl psát ten kluk a podobně, značná část lidí zná aspoň jeho křestní jméno, které nosil) se snažil zabránit útoku na svou spolužačku, nelze podobný čin chápat jako něco, na co by bylo vhodné upozorňovat, aby to lidé nedělali (tam je mimochodem, krom cynického, černého humoru, určité "poselství" Darwinovy ceny).

Vyvedeno ad absurdum by totiž musel být touto cenou "oceněn" asi každý policista, voják, hasič, který zahynul či padl při ochraně druhých. Ano, Petr to neměl v popisu práce, ale dle svědectví lidí kolem něj, to byl člověk, který byl ochotný pomoci. A tentokrát za svou ochotu pomoci zaplatil tu nejvyšší cenu.

Pokud někdo napíše, že podcenil nebezpečí, že zemřel zbytečně, že .... těch variant je mnoho, jak napsat něco podobného, co autor, tedy kontroverzní názor, třeba bych se ozval, ale jinak, nikoli reakcí na hraně pravidel diskusí (možná za hranou, uvidíme, zda admini diskusí provedou nějaké zásahy). Ale srovnávat jeho smrt, kdy třeba opravdu v kritický moment (a myslím, že zde byl velmi rychlý běh událostí, nebyl velký prostor na vyhodnocování situace, aspoň v prvotní fázi zločinu) jen podcenil nebezpečí, myslel si, že útok nožem odvrátí, nebo třeba ani nůž neviděl, jen viděl nějaký útok na kamarádku od cizí ženské, se zbytečnými úmrtími lidí, kteří si "zasloužili" pozornost vyhlašovatelů Darwinovy ceny, je, při nejmenším, hloupé, neřku-li nevkusné, sprosté a zavánějící léčením nějakého svého komplexu.

6 0
možnosti
MR

M10i60l45a84n 71R12a56d16e62k

17. 10. 2014 19:43

jste obycejna lidska hyena. To je jedine co muzu napsat aby mi to nesmazali

2 0
možnosti
Foto

Pane Polášku, to, co jste napsal, je děs, nespravedlnost a  cynismus. Před tím chlapcem byste se měl hluboce poklonit - anebo aspoň držet ústa.  Nesaháte mu ani po kotníky. Bylo mu šestnáct a měl srdce tam, kde Vám asi chybí. Doufám,  že si Vaše mudrlantské bláboly nepřečtou jeho rodiče. Hluboce by je to ranilo...Rv

8 0
možnosti
Foto

Nevím, na co je kandidát kluk, který se snažil pomoci spolužačce (a dle dostupných informací jí touto pomocí pomohl zachránit život) a sám při tom ztratil svůj život, ale vy, autore, jste kandidát na "přesdržku".

Ale jinak dobrý .... doufejte, že se Vám nikdy nestane, že Vás někdo napadne, zaútočí na Vás, a pokud se Vám něco podobného přihodí, že bude na blízku někdo, kdo není jako vy, ale spíše jako ten Petr.

10 0
možnosti
Foto

ten kluk na Velíška, autor na Chocholouška

12 0
možnosti
VIO

Strašné Rv

Polemizovat zda se měl zachovat jinak či ne. Sám jste řekl, že nemáme dost informací aby jsme mohli dělat jakékoliv závěry. Fakta jsou taková: útočník ohrožoval dívku nožem, spolužák se rozhodl ji pomoci a sám přišel o život. Tedy nasadil svůj život při obraně napadené. Jestli není podle Vás hrdina je zcela bezpředmětné, tak jako tak by jste se měl o jeho památce vyjadřovat s úctou a né polemizovat jestli se zachoval správně. Opravdu hrůza Váš článek. Nevím jestli se jedná o závist, nebo typická "zapšklost" kdy se lidé snaží shazovat ostatní, každopádně je to nechutné Rv

11 0
možnosti
MD

Dost ubohe a zcela zbytecne uvahy.

10 0
možnosti
Foto

I30v80a78n 32M44a57r53e38k

17. 10. 2014 13:52

"pane" Polášek a jinak jste v pohodě,ano ? ! Tak za tento blog by ste měl dostat minimálne Velíškovu cenu ! 8-o Rv Rv Rv

3 0
možnosti