Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Polášku, není možné okrást někoho kdo nic nemá.;-)

3 1
možnosti
RP

To si lidi kdysi taky mysleli a tak šli s bolševiky. Prý nemůžeme ztratit nic jiného než svoje okovy. ;-D A ukázalo se, že neměli pravdu, okradeni byli.

1 2
možnosti
MT

Ale vlade neslo o navyky, ale o dalsi vymluvu k okradani lidi kteri se nestastnou nahodou  octli na nezamestnanecke podpore. Cili AROGANTNI ZNEUZITI sve pravomoci a DALSI DUVOD K LOUPEZI PENEZ tem, kteri jsou v nejvetsi nouzi. Timto se tato vlada radi mezi  mnohem horsi diktatory nez byli komuniste.

Vysledek tohoto prohnileho vladniho systemu `podnikani`, svobody, pravdolasky, demokracie, lakoty, nenazranosti  a  mafie.

3 3
možnosti
MP

M51a16r47t42i94n 34P78á93t64ý

17. 12. 2012 12:35

Děkuji za statistiku, je to krásné, když se solidárně smýšlející lidé snaží být společnosti, která je zachytila do sociální sítě, být alespoň nějak užiteční.VR^

Kdyby každý levičák byl jako Vy, tak tu zavládne ráj.:-)[>-]R^V

3 4
možnosti
RP

Hm, nejsem levičák a nejsem v sociální síti.

Akorát že čím déle bude tahle pseudopravicová vláda, u které jsou pravicové maximálně tak vládní populistické žvásty, u koryta, tím větší škody nadělá.

5 1
možnosti

Jedna hloupost za druhou...tak jen pár: 1. na tyto práce nemohli být přijati řádní zaměstanci díky levicí prosazenému Zákoníku práce, a to hned z několika příčin: Zaměstnavatel by si je musel buď nechat i poté, co by pro ně žádnou další práci neměl, nebo jim vyplácet dost vysoké odstupné. Zároveň by za ně musel platit - opět vysoké - sociaální a zdravotní pojištění (nemyslím to, co se jim strhává z platu) - a to by se mu na víceméně pomocné práce nevyplatilo. 2. Pracovní návyky si touto prací lidé zachovali: museli ráno vstát v určitou hodinu, jít do práce, tam aspoň něco dělat. Jinak totiž mohli sedět celý den na gauči před TV. 3. Co jste myslel tím "své dávky"? To nejsou jejich peníze, ale peníze lidí, co pracují a jimž se strhávají z platu. Protože oni si je nijak nepředplatili na tzv. pojistném, jak se občas tvrdí, neboť i tady existuje průběžný systém jako u důchodů.

12 7
možnosti
RP

Za prvé lidé přinuceni k práci strachem o holou existenci touto prací žádné pracovní návyky nezískávají, spíš naopak si ty správné pracovní návyky ničí.

Za druhé za vlády levice nebyl problém tyhlety práce dát dělat brigádou nebo dohodou. To až Drábek zavedl zákaz přivýdělku při evidenci na ÚP nebo při práci v celkové  hodnotě do 4 000 hrubého člověkem evidovaným na ÚP nesmyslnou šikanu zaměstnavatele, takže zaměstnavatelé přestali lidi evidané na ÚP obvykle vůbec zaměstnávat.

13 5
možnosti
Foto

Dobrý den kolego, hezký rozbor, jen mám jednu připomínku - šlo by to dát do nějaké rozumné tabulky, aby v tom byl lepší přehled? Děkuji

0 1
možnosti
RP

No, částečně je to dané tím, že ta tabulka má hodně sloupců a prostor pro blog je dost úzký. Částečně tím, že to je první tabulka, co jsem dával do blogu, takže jsem to neudělal úplně optimálně.

Jinak ale na tom nic není. Ze zdroje jsem vzal akorát název práce a množství hodin.

Počet odpracovaných měsíců je dán fondem pracovní doby 180 hodin na měsíc, měsiční mzdu pro jednotlivé práce jsem určil podle svých zkušeností a odhadu, vydělané peníze v součtu hrubých mezd potom vychází z počtu odpracovaných měsíců a určené měsíční mzdy a totéž v součtu čistých mezd je potom korigováno podle přepočtu čistá - hrubá mzda ze zdroje na konci článku.

Mohl bych tu tabulku hodit v HTML verzi někde na web, ale zase mně to bude trvat a na to bych měl čas až tak nejdřív večer.

0 0
možnosti
VH

Výte, že jste kradl i vy?  I vy jste totiž nevázán na státní rozpočet. I vaše peníze jsou jeho součástí. A dluh rozpočtu je i vačím dluhem.

  PS: Dosud jsem se domníval, že  a/ práce šlechtí člověka   a   b/ žádná práce není hanbou (kterýžto fakt často zdůrazňovali i vysoce postavení soudruzi).

3 3
možnosti

Víte, že ve "víte" se píše měkké i?;-D

1 1
možnosti
MF

Pan Drábek už měsíc není ministr, mám velký strach, aby nám nezvlčil a aby neztratil pracovní návyky.

7 0
možnosti
RP

Tak oranžovou vestu přes sako , koště do ruky a na ulici s ním ;-D

5 0
možnosti
RH

hlavni chybou celeho systemu je, ze nerozeznava nezamestnane frikcne a dlouhodobe. pokud nekdo nepracuje dlouha leta a nema handicap, tak je problem v nem a ta verejna prace ma smysl, ale pokud nekdo po triceti letech driny a placeni soc pojisteni nemuze najit uplatneni a stat mu hned cpe smetak, tak je to nehoraznost.

8 0
možnosti
RP

Ještě hůř, dlouhodobě nezaměstnaných, kteří jsou ještě navíc nějakým způsobem problémoví se to nedotkne, protože v dnešní době se úředníci s nimi bojí pracovat kvůli možným průšvihům a následně svému propuštění a nechávali by je tak na pokoji.

5 0
možnosti

J29a68n 22Č51e75k25a59l

17. 12. 2012 11:08

S principem "nucených" prací moc nesouhlasím, ale pokud chcete být férový, tak musíte započítat i peníze, které těm lidem stát vyplatil, resp. které ušetřili díky tomu, že za ně stát platil soc. a zdravotní pojištění...

1 5
možnosti
JD

stát platí zdravotní pojištění i za důchodce a také jim nekrátíte důchod

1 0
možnosti
AK

Tak úplně zadarmo zas nepracovali, protože dostávali nějaké ty dávky a stát za ně platil zdravotní pojištění. Tyto práce zdaleka také nebyly na plný úvazek a pracovali jen část normální pracovní doby. To, že práci švindlovali něco jasně říká o tom, proč je asi nokdo nechce normálně zaměstnat. Pokud máte dojem, že těmito pracemi někomu jinému neumožnili tyto práce přijmout jako stálé zaměstnání, tak se sami mohli o tato místa ucházet.

5 4
možnosti
Foto

pokud ta místa nebyla nabízena, tak nemohli ...

5 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2305x
Člověk vyčnívající a jedinečný tak akorát, kterého občas něco zaujme tak, že o tom napíšu.

A jakožto dlouhodobě nezaměstnaný projektant, technolog a vůbec obecně "člověk technický" , schopný a ochotný okamžitě nastoupit do práce, se ve svém věku 50+ směji údajnému nedostatku technických odborníků.