Diskuse

Jemná airsoft připomínka českým ochrankám a politikům.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

blueheart

3. 10. 2012 17:03
Vše u mostu v Chrastavě

se odehrávalo v duchu jakéhosi maloměstského společenského dýchánku: podíváme se na pana prezidenta, pozdravíme starostu. Byla to show, která se jen tak v Chrastavě nenaskytne. A do toho nezodpovědný jedinec začne picat z plastikové pistolky a kazí pohodový svátek! Páni policisti jsou placeni za to, aby dýchánek ochránili. Jenže právě dnes sdělil ministr vnitra, že oni bodyguardi vlastně neměli dobrý výcvik ani taktiku a že to teď napravíme. Co je to za stát, který neumí ochránit svého prezidenta? Jsme pro srandu králíkům. A do toho zavřou báječnému Topkaři Drábkovi náměstka za nějaké čachry. To je zlý sen nebo co.

0 0
možnosti

r_o_s

1. 10. 2012 10:20
....

Nu, představte si, že by kluk vytáhl hračku a někdo z ochranky by ho odbachl než by stačil stisknout spoušť. Co by pak s tím klukem z ochranky bylo? Dle našeho soudnictví by dostal tak pět let a v půlce by ho možná pustili.... Vyšetřování by totiž zjistilo, že je ta zbraňa plastová a nabitá jen plastovýma kuličkama. To by se tu zase křičelo a nepřiměřenosti zásahu....

Generalizovat se to prostě nedá. Ochranka pravda zareagovat měla. Ale jak? To neumím odhadnout ani si ten zásah nedokážu představit. Každopádně byl li bych já ten co brání prezidenta, tak bych si snažil útočníka hned chytit a zajistit i když to byla jen umělohmotná zbraň.

0 0
možnosti

blueheart

1. 10. 2012 16:53
Re: ....

Kdyby nějaký borec střílel v hustém davu, určitě by sejmul ještě někoho, nejen pána v maskáčích, možná jen ty ostatní...Ale ochranka měla útočníka zadržet, měla krýt prezidentovi boky. To je nad slunce jasné. když to pak dodatečně šéf ochranky ospravedLňuje, že neměli informace o hrozbě útoku, tak to je opravdu padlé na hlavu. Kdyby někdo Klause opravdu zastřelil, tak by šéf ochranky řekl: My za to nemůžeme, needostali jsme informace???

0 0
možnosti

Pavel Černík

30. 9. 2012 22:08
posouzení ze záběrů

Ehm.. nechci rýpat do vašeho posuzování záběrů z televize, ale ... viděl jste doprčic někdy glock? Tohle s glockem má společné akorát to, že to má hlaveň, pažbičku a spoušt!

ŽÁDNÝ glock nemá kohout! ten byl na všech záběrech zřetelně vidět a je to jedna z věcí, která glocky odlišuje od většiny ostatních pistolí. Ostatních drobností jste si samozřejmě nemohl všimnout, ale aspoň tuhle věc by jste zaregistrovat mohl.. nebo.. podle čeho jste usoudil že jde o napodobeninu glocku?

Já třeba v některých komentářích v článcích přirovnával zbraň ke glocku ale ne kvůli její podobnosti, ale kvůli tomu, že rozpoznat maketu od originálu podle plastového materiálu nemusí být vždy možné (protože právě třeba glocky se vyrábí s vnější plastovou kostrou)

0 0
možnosti

bednarik62

30. 9. 2012 15:13
Doufajíce

že Vondrouše anarchisté nebudou nominovat na prezidenta, už jsem slyšel takové ty levicové šumy, za druhé je neuvěřitelné, že ho prokurátor pustil na svobodu, snad, aby mu umožnil způsobit vydařenější zločin ?

0 0
možnosti

blueheart

1. 10. 2012 16:54
Re: Doufajíce

já myslel, že vazbu uvaluje soud. Státní zástupce ji navrhne.

0 0
možnosti

pitbulek

30. 9. 2012 12:00
ochranka

už je docela únavné číst všechny ty rádoby zasvěcené články o selháních ochranky ale podle mého názoru je situace poněkud jednodušší, předně náš president je pouhá figurka která jen reprezentuje a občas vetuje přihlouplé zákony které zplodí neméně příhlouplí poslanci a jinak nemá faktickou moc jako např. president USA takže se ani nevyplatí ho nějak ohrožovat na zdraví a mimo to v našem státě se presidenti nestřílí. Fakt je ten že ochranka spala spánkem spravedlivých. Ja bych tento incident přšla tím jak sdělil pan Klaus pořádnými fár fackami, meli ho odtáhnout někam kde to nikdo vidět nebude a pár mu jich naložit a bylo by to vyřešený. Na obranu útočníka bych podotkla že všechno co řekl byla pravda ale měl hodit vajíčko a ne střílet dětskou pistolkou.

2 0
možnosti

blueheart

1. 10. 2012 16:55
Re: ochranka

škoda vajíčka.

0 0
možnosti

vow

30. 9. 2012 10:56
A co rezignace zodpovědných

Dle mého názoru by měli rezignovat jak Červíček (vzor dokonalosti), tak i Kubice pro kterého není žádné svinstvo problém.

:-(

3 0
možnosti

Jirka2

30. 9. 2012 11:49
Re: A co rezignace zodpovědných

co třeba celá vláda? ;-) To by se vám nelíbilo?

0 0
možnosti

muž s koženou brašnou

30. 9. 2012 10:47
Pan Klaus má holt na ty Sarajeva smůlu.

1 0
možnosti

Lovec dukátových pastí

30. 9. 2012 10:33
Zaráží mě ještě další věc

A to byl policajt, který soudruha útočníka zdvořile požádal, aby mu zbraň odevzdal .... I na slušného řidiče si jindy policie dovolí mnohem víc, a donutí jej s rukama na plechu a nohama rozkročenýma podrobit se osobní prohlídce.

1 0
možnosti

mamsrb

30. 9. 2012 10:40
Mě ne.

Policajti tu jsou masírovaní ze všech stran a nevědí co si mohou dovolit vůči osobě, která může být potencionálně třeba v poslanecké sněmovně viz. Kačka Au Au. Tady asi správně vyhodnotili, že až KSČ vyhraje volby (jak nám různé agentury a média podsouvají), mohl by se soudruh v maskáčích ocitnout někdo hodně vysoko a proto je třeba zdvořile ho požádat o odevzdání zbraně.;-D

1 0
možnosti

Já_Brtník

29. 9. 2012 22:23
A nebylo by to nakonec jedno jestli Glock nebo čezeta?

Těch 7 kulí z téhle vzdálenosti by stačilo i z malorážky. Každopádně ochranka houby věděla, v okamžiku když to vytasil, jestli to je pravý a nebo hračka,

2 0
možnosti

radim36

30. 9. 2012 8:07
Re: A nebylo by to nakonec jedno jestli Glock nebo čezeta?

Vsadím se, že ochranka tu pistolku v davu ani nezahlédla, jak za prvé koukali někde jinde a za druhé jak jim potom došlo, co se děje, jak ztuhli. Klaus už dávno věděl, co se děje a jim to ještě nedošlo.

2 0
možnosti

falm

29. 9. 2012 13:19
Navrhuji zvýšit rozpočet Hradu

na zajištění kvalitní ochranky prezidenta; nejlépe ze zahraničí. ;-)

2 0
možnosti

Jirka2

30. 9. 2012 11:50
Re: Navrhuji zvýšit rozpočet Hradu

To by byly vyhozené peníze. Takový prezident jako V.K. mi může  být ukradený.

0 0
možnosti