Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

maxas

23. 2. 2012 9:37
Nejde přeceo Řeky a Řecko,

okamžitý řecký bankrot a následná platební neschopnost, by znamenala problémy a kolapsy u jeho věřitelů, EU nezachrańuje jakési Řecko, ale stabilitu věřitelských institucí, a hlavně si kupuje čas potřebný pro řešení situace v ostatních předlužených zemích. Co bude s řeky nikoho nezajímá, malá bezvýznamná ekonomika, jde o ty větší a  také o západoevropské finanční instituce. O existenci eura a eurozóny. V Řecku pravděpodobně dojde k revoluci a chaosu, ale to je vedlejší, jde o čas na stabilizaci a těch ostatních, a proto je třeba řecký bankrot oddáli co nejvíce.

0 0
možnosti
L

laduk

21. 2. 2012 15:59
hm..

Máte tam jediné konkrétní číslo 130 mld a to jste si někde přečetl. Jinak používáte ve svém politicko-ekonomickém rozboru pouze vědecké termíny typu "moc velké", což je ale k ničemu ..

0 0
možnosti
MS

milan166477

21. 2. 2012 22:06
Re: hm..

Myslím,že autor nemusí být žádným odborníkem aby viděl.Pokud je Řecko výsledkem práce odborníků,pak nás chraň bůh!!:-)[>-]

0 0
možnosti
JS

kelner

21. 2. 2012 14:17
EU půjčila Řecku?

Bohužel problém Řecka vidím trochu jinak. EU nepůjčila řecku, ale EU darovala 130 mld německým a francouzským bankám. Pokud se zásadním způsobem nezabrání bankám, aby se spoléhaly na to, že jejich nezodpovědné půjčky místo insolventních států-dlužníků zaplatí jiné státy, postihne tato dluhová past i všechny ostatní. Bez ohledu na drastické dopady, které by to mělo musí tyto banky zkrachovat. Pokud se nepůjde touto cestou, stanou se volby a t.zv. demokracie úsměvnou fraškou, protože vládnout budou banky.

2 0
možnosti
RP

radim36

22. 2. 2012 8:54
Re: EU půjčila Řecku?

No, věřitelé jsou pestrý konglomerát všeho možného. Jsou tam banky, jiné finanční instituce, všelijaké světové instituce, jednotlivé státy, soukromí či komerční investoři a všelijaké investiční fondy.

Jen na banky bych to neházel.

Kromě toho banky jsou v současné společnosti významný prorůstováý činitel, prakticky všechny firmy až na malé výjimky jedou na všelijaké provozní a investiční úvěry neboli půjčky. Bez těchto půjček by firmy na stejný obrat neboli na stejný objem výroby musely mít v záloze , třeba ve svých tresorech v hotovosti , několikanásobně větší objem financí než ve skutečnosti mají. Neboli bez půjček by byl objem výroby firem významně menší. Jestli dnes naše hospodářství stagnuje na nule, bez půjček by to byl hodně procentní propad.

0 0
možnosti
D

dýmka

21. 2. 2012 13:55
Místo

teček napište to všemi akceptovatelné a v praxi proveditelné řešení, nejlépe co nejpodrobněji včetně předpokládaných vývojových stavů.

A máte Nobelovku....

0 0
možnosti
PH

petrph

21. 2. 2012 13:06
i z toho pohledu je vidět

Že Černý Petr není za straně Řecka. To si přirozeně může a bude  půjčovat a hodovat, dokud mu EU bude půjčovat. Teprve až tento tok vyschne, tak začne bude muset makat a myslet na zítřek, při čem se bude potom mít mnohem hůř a bude muset sáhnou na dno... A ani to nemusí stačit - jak už se říkalo kdysi,není problém cokoliv vyrobit,ale je problém to prodat.Takže, z bankrotu, bez potřebných zdrojů a v politické nestabilitě se Řecko může snad propadnout z 1.ligy EU do stavu zubožených států třetího světa, už trvale závislých na humanitární pomoci...Není kam spěchat.

A zase čelní představitelé EU, dobře vědí, že námitky a protesty kterým dnes v EU čelí, není nic proti tomu až se Řecko skutečně položí, a budou muset otevřeně přiznat že dosavadní půjčky vlastně nejsou půjčkami ale už se nikdy nevrátí , Taky  nemají kam spěchat a sani strkat hlavu na špalek

1 0
možnosti
PV

pavsson

21. 2. 2012 12:39
Prodat

Je to tak. Pořád nechápu, proč věřitelé nedonutí Řecko prodat státní majetek. Je snad nějaký rozdíl mezi prodejem zemědělské půdy Pozemkovým fondem v Česku a prodejem ostrovů v Řecku? Pořád to přeci zůstane v Česku stejně jako v Řecku. A ten singapurský investor si přeci nepřiveze singapurský personál, na to má EU svoje páky, takže co brání Řecku, aby nejprve prodalo vše, co je zbytné? Hrdost? Aha. Takže sebereme slovenskému bačovi poslední euro, abychom se nedotknuli řecké hrdosti.

0 0
možnosti
K

kion121

21. 2. 2012 12:53
Re: Prodat

Jistě máte pravdu, ale když řeknete A je třeba říci i B!!

Tzn.ti , kdo Řecku půjčili takové obří částky se měly zatraceně dobře informovat, jak na tom Řekové skutečně jsou.A pokud půjčili i přes to (jestli teda věděli , jak na tom Řecko je - jako že nejspíš museli vědět), pak holt budou muset něco oželet ať se jim to líbí nebo ne!!Musí donutit Řeky prodat, nebo si nechat zajít chuť na profit, což je ale dáno i jejich nenažraností!!!

Jenže my se právě na ty peníze, co Řekové dluží bankám skládáme napříč Evropu obyčejní lidé.Takže, se smějí obě strany.Jak Řekové, tak nadnárodní bankovní ústavy.Jediný komu zbyly oči pro pláč, je obyčejný daňový poplatník.Ostatně jako vždy!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2305x
Člověk vyčnívající a jedinečný tak akorát, kterého občas něco zaujme tak, že o tom napíšu.

A jakožto dlouhodobě nezaměstnaný projektant, technolog a vůbec obecně "člověk technický" , schopný a ochotný okamžitě nastoupit do práce, se ve svém věku 50+ směji údajnému nedostatku technických odborníků.