Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

misaviki

1. 12. 2011 9:23
Jak můžete vědět, že byl Drábek vždycky bohatý?

Ta překladatelka byla naprosto hrozná, evidentně pošahaná, takže se moc nedivím, že nemá práci. Kdybych tam s ní diskutovala já, asi jí to řeknu. Jinak nechápu, jak můžete vědět, že Drábek nikdy neměl hlad a nikdy neměl v peněžence (účtě) poslední tisícovku? Nezastávám se ho, ale jak to můžete vědět? Já znám generálního ředitele jedné středně velké nadnárodní společnosti, který je hodně silně za vodou a který se živil ze začátku tím, že nakládal balíky a zavazadla do letadel a moc dobře věděl, co to je, když chybí peníze. A s tím hladem - má ho u nás někdo? Jak moc a proč? A ta paní co podporovala Drábka ho podporovala právě proto, že si zkusila, že to jde.

0 0
možnosti
RC

cubebike

30. 11. 2011 20:21
Kozy

přece musely být v přesile!

0 0
možnosti
R

rudaz

27. 11. 2011 22:25
Odbory

Odboráři nemají co povolovat,spíše přitvrdit. Tak, aby současní neschopní zmizeli v propadlišti politických aj. dějin.

Bude líp.R^V

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

28. 11. 2011 21:36
Re: Odbory

Obbory jsou mafie. Jejich bossové si mohli ty fabriky koupit spolu se zaměstnanci v privatizaci a dnes si v nich mohli dělat co jim libo. Odbory nemají za chod firmy žádnou zodpovědnost, tak ať rozdávají kolekce k Mikuláši a do řízení firem se nese/rou.

0 0
možnosti
RP

radim36

26. 11. 2011 10:36
No, jsou veřejné práce a veřejné práce.

Obrovsky bude záležet, jak se to konkrétně udělá. V zákonu jsou jen hrubé obrysy, detailní upřesnění vydá Drábkovo ministerstvo v prováděcích vyhláškách a předpisech někdy na začátku prosince. Teprve podle toho, co bude v těch vyhláškách, se bude lámat chleba, protože teprve až tehdy bude jasné, jestli ty veřejné služby pro nezaměstnané budou užitečný nápad pro přitažení nepřizpůsobivých k práci nebo naopak výrobna stresovaných lidiček potácejících se na okraji společnosti, z obyčejných lidí, jejichž jediné provinění je to, že mají smůlu a jejich schopnosti jsou na současném trhu práce pro úspěšné získání práce nedostatečné.

0 0
možnosti
A

agent_A54

26. 11. 2011 9:53
Trocha matematiky:

Když stát např. přidá měsíčně každému nezaměstnanému z těch 1/2 mil. 2.5 tis., vyjde to náš stát na 15 miliard ročně! Vezmeme-li v úvahu, že dle Nadace proti korupci se údajně u nás ročně prokorumpuje  100 miliard min. a dalších 150 miliard je u nás šedá ekonomika... tak se jeden až diví jak snadno by se leccos dalo dát do pořádku... kdyby k tomu byla vůle...?

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

28. 11. 2011 21:41
Re: Trocha matematiky:

A kolik lidí si podle vás těch 100 miliard ročně "prokorumpovaných" rozděluje? Tisíc? Sto tisíc? I kdyby jich bylo sto tisíc, přišel by si jeden každý na milion ročně. A šedá ekonomika je co? I kdyby celá zbělela, kolik by z těch vašich 150 miliard shrábl stát? Konečně, v té šedé ekonomice se točí především všelijací řemeslníci, stánkaři, prodejci ... ergo "chudý lid" a ne nějací miliardáři...

0 0
možnosti
CKJ

Chytrý kluk Joey

26. 11. 2011 8:55
Píšete, "že dneska, kdy peníze chybí"

Nemyslím si, že by peníze chyběly. Peněz je v tomhle státě pořád dost a dost. Jen to přerozdělování je špatné a zlodějské. To oni jen tak říkají, aby si obhájili svoje kroky a aby bylo dost peněz na jejich tunely pro jejich mafiánská bratrstva. Rozeštvávají lidi proti sobě, protože se jim to hodí do krámu.

0 0
možnosti
RP

radim36

26. 11. 2011 10:26
Možná přerozdělování je špatné a kdyby přibyly vytunelované

peníze, tak by peněz bylo dost. Jenže těch peněz, co od nás mizí do Azie, je obrovské množství. Kdo u nás nekupuje levnou čínu, ale dává přednost dražší a snad kvalitnější  německé či americké produkci? Jedině snad ti nejbohatší. A to ještě nemají jistotu, že v Azii byly vyráběny komponenty a v Německu nebo USA to jen složili dohromady!

Skoro by se dalo říct, že historie se opakuje, jen opačným směrem. Před cca 200 lety byla Čína velký, sice stagnující, ale v podstatě bohatý stát. Anglické, holandské a další evropské obchodní společnosti pak začaly do Číny dovážet nejdřív čaj, později opium a jako platby za to dovážené zboží během snad 50 let vytáhli z Číny prakticky všechny drahé kovy nashromážděné v tom státě za mnoha staletí. Docházelo k deficitu platidel, tehdy výhradně z drahých kovů, který dokonce začal ohrožovat chod státu a tak čínský císař musel začít ždímat na daních své poddané. Byla tak ožebračena celá Čína jako celek. Viz čínské opiové války, povstání boxerů atd....

0 0
možnosti
S

svatopluk.dobrota

26. 11. 2011 8:33
Drábek si vybírá diskutující !

Ta organizátorka veřejných prací (p. Šturmová) je manželkou místostarosty Nového Jičína za ODS, naštěstí loňské volby projeli a skončili v opozici. Tehdejší starosta z ODS teď dostal nové koryto náměstka u ministra Drábka a tak to bude určitě náhodička, že se tam objevila p. Šturmová z ODS................;-D ;-D ;-D

0 0
možnosti
Č1

čtenář 1

26. 11. 2011 8:21
Pan ministr

je úplně skvělým demagogem.Pokud si někdo ověří současnou situaci na úřadech práce,musí si jednoznačně udělat obrázek o tom, co nás čeká od ledna.Oranizace nějaké veřejné služby je úplný blud,neboť ji nebude mít kdo dělat. Vytvořilo se generální ředitelství,které dle Drábkových slov mělo mít maximálně necelých 50 zaměstnanců,chvíli po zřízení je situace úplně jiná.Pak je 14 krajských poboček, které také bobtnají.Z ostatních pracovišť se zaměstnanci propouštějí.Pokud si občan uvědomí,že původně zde bylo zaměstnaných 8500 lidí a na obcích 6500 lidí a od ledna celou agendu bude dělat jen 8000 lidí,pak může být naprosto klidný.Na hlouposti typu veřejné služby nebudou mít úředníci čas a budou rádi,když zpracují výplatu dávek a nezaměstnaného zaevidují.Je nutné si uvědomit,že je půl milionu nezaměstnaných,volná pracovní místa téměř neexistují a na sociální dávky je z důvodu skvělých výsledků posledních vlád odkázána ohromná spousta občanů-a to i pracujícíh s ohledem na skvělou úroveň mezd.

0 0
možnosti
VZ

Vlado Z

26. 11. 2011 9:11
Re: Pan ministr

To je v pořádku, práci nemá zhánět úředník, ale občan sám. Stejně to tak dnes v drtivé většině případů je- ze svého okolí neznám nikoho, komu by po ztrátě zaměstnání našel práci úředník z "pracáku", každý , kdo dnes pracuje, si tu práci našel sám. Kdo čekal, až se na úřadě "něco najde", čeká dosud.

Takže úředníci úplně stačí na to, aby administrovali dávky a dohlíželi ať nejsou zneužívány. Rozhodnutí co, kde a za kolikjsem ochoten a schopen dělat musí učinit každý sám.

0 0
možnosti
RP

radim36

26. 11. 2011 6:29
Co se týká nalezení práce

Drábek a spol žije v bludu , že když se na lidi dole zatlačí, že si všichni, kdo chtějí pracovat, práci najdou. Jenže to v Evropě platilo před 10 - 20 roky.

Dneska polovinu nebo ještě víc toho, co evropský běžný člověk kupuje, je vyráběno jinde než v Evropě. Čínští kvalifikovaní dělníci na východním pobřeží Číny vyrábějí zboží pro Evropu za plat v ekvivalentu 5 - 15 tisíc měsíčně a pokud je ta práce příliš drahá, nechá si čínský fabrikant fabrikant udělat subdodávky ve Vietnamu nebo Kambodži, kde platí dělníkům ekvivalent 1000 - 2000 Kč měsíčně. To zboží se za pár šupů doveze do Evropy. Evropská fabrika vyrábějící podle všech evropských předpisů a s dělníky za evropské platy nemá šanci stáhnout i jen výrobní cenu pod cca dvojnásobek prodejní ceny stejného zboží vyráběného v Číně.

A v Evropě chybí ta práce plus navíc z Evropy jsou do Číny vysávány peníze za to dovážené zboží.

2 0
možnosti
RP

radim36

26. 11. 2011 6:36
Re: Co se týká nalezení práce

Lidi, kteří by byli zaměstnáni a docela dobře by si žili za mzdy z výroby toho zboží jsou místo toho buď bez práce nebo našli jen nějakou podřadnou práci.  Lidi z terciální sféry, ze služeb, kultury a podobně nemají zákazníky, protože  lidi obecně nemají peníze. Stát musí oželet peníze z korporátních daní příslušných  firem a peníze z mezd příslušných zaměstnanců a místot toho musí naopak vynakládat další peníze na podpory navíc.

0 0
možnosti
RP

radim36

26. 11. 2011 6:14
Co se týká nařízených Veřejných prací,

je to zaprvé, jak už tady někdo napsal, pokud o tlak na nezaměstnané, aby se "dobrovolně" odhlásili z evidence nezaměstnaných a tak opticky zdánlivě byly vylepšeny statistiky.

Za druhé je to pokus vyrobit z nezaměstnaných masu ustrašených poslušných lidí. Zákon říká jasně, po dvou měsících neúspěšného hledání práce je nezaměstnaný povinnen přijmout veřejné práce. A úřednice na ÚP si taky nemohou pískat, jsou v presu, na jedné straně mají přímo před očima hrozbu toho, co se s nimi stane, když udělají nějakou chybu, na druhé straně mají před sebou počítač a v něm všechny své kroky zaznamenané a určitě rovnou online hodnocené a kontrolované. Výsledek je ten, že automaticky každého, kdo je déle než ty dva měsíce na ÚP, pošlou na veřejné práce.

Pak bude záležet čistě jen na tom, jaká bude kapacita veřejných prací, koho z nezaměstnaných na ně vyberou a koho nechají na pokoji. Logicky budou vybírat ty, kteří jim nebudou dělat problémy. Problémové nechají na pokoji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2305x
Člověk vyčnívající a jedinečný tak akorát, kterého občas něco zaujme tak, že o tom napíšu.

A jakožto dlouhodobě nezaměstnaný projektant, technolog a vůbec obecně "člověk technický" , schopný a ochotný okamžitě nastoupit do práce, se ve svém věku 50+ směji údajnému nedostatku technických odborníků.