Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

svarcz

18. 10. 2011 20:34
tak tak jedná se jen o takovou nerovnost na cestě

tržní ekonomiky, kterých bylo v dějinách vždy dost, a pokud se svět úplně nezblázní (levičáckými ekonomickými nesmysly) tak pointu jsem pochopil, že se budou tak jako tak ekonomické rozdíly v globalizovaném světě vyrovnávat a opět tržní ekonomika zajistí do budoucna bohatší a lepší život lidem, ostatně tak jako co je lidstvo lidstvem je to jediný model ekonomiky, který jediný fungoval od úsvitu lidských dějin a bude tomu tak přirozeně i nadále. R^

0 0
možnosti
ES

emeritni samec

18. 10. 2011 19:50
Nevím co jsem nepochopil.

Nezbohatl jsem a vy mne přesvědčujete že jsem něco nepochopil.Vím ale co jsem pochopil.Současná krize kapitalismu je důsledek spekulativního kapitálu.pan Baťa když chtěl vydělat musel přijít s efektivní výrobou novými nápady a prodávat boty.Měla z toho prospěch celá společnost.Současní úspěšní kapitalisté zkoupí nějakou měnu počkají až zdraží a potom ji prodají.Vydělají peníze ale společnost z toho nemá nic.Naopak peníze jsou odčerpány z ekonomiky.Je to stejné jako by ty peníze ukradli.Půjčují komukoliv za jakýchkoliv podmínek protože vědí že je to bez rizika protože vláda aby se vyhnula nepokojům je bude dotovat.Kupují si politiky a vlastně cokoliv.Pochopil jsem to ale můžete mi říci jak máme všichi takhle zbohatnout?

0 0
možnosti

svarcz

18. 10. 2011 20:36
Re: Nevím co jsem nepochopil.

kupte měnu taky a můžete ty vydělané miliardy rozdávat společnosti.

0 0
možnosti
RP

radim36

18. 10. 2011 11:07
Současná krize je jen lokální.

Prostě je nám nalháváno, že ta krize je celosvětová.

To ale není pravda, je to  jen krize vyspělého západního světa a jeho hospodářských přívěšků. Čína, Turecko a a pár dalších států, kde v předchozích cca 20 letech vládly víceméně reozumné vlády, které umožnily rozvoj průmyslu, rostou tempy až 10 % ročně. A pokud ten růst vydrží, za dalších 20 let nás doženou.

Dochází k přerozdělování, část světového bohatství z vyspělého západního světa se přelévá do těch nových rozvíjejících se zemích.  Protestují lidi, co toto nechápou nebo lidi, kteří ten pohyb bohatství odnášejí zchudnutím.

0 0
možnosti
PH

petrph

18. 10. 2011 10:27
ještě jednodušeji řečeno

V kapitalismu je blaze dokud je hospodářská konjunktura.Podnikatelé podnikají a vydělávají, dělníci pracují a taky vydělávají, obchodníci prodávají a vydělávají,střední stav se uživí a vydělává,stát dostává velké daně takže může podporovat i ty aktivity, skupiny i jednotlivce,kteří si na sebe ani za té konjunktury nevydělají.

V okamžiku kdy konjunktura přejde do krize,jde všechno do kopru.Obchodníci neprodávají,podnikatelé zastavují výrobu,dělníci nejsou zaměstnaní,střední stav se neuživí,stát nedostává daně a nemá peníze na nic.A čím déle ta krize trvá tím je to horší.

Když jsme se pošklebovali komunismu,jak je opožděn ekonomicky za kapitalismem,tak jsme se dívali právě na tu konjunkturu.Kdyby se lidem řeklo, že komunismus je státně ekonomicky zprůměrovaný kapitalismus, takže se nebudou mít tak úplně dobře jako za konjunktury, ale zase nikdy tak špatně jako za hospodářské krize, třeba by z něj tolik nepospíchali.Nakonec, právě komunistická Čína právě na světové krizi dokáže vydělávat

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

18. 10. 2011 9:09
Co je na demonstracích proti režimu nepochopitelného ?

ti lidé chtějí, aby papaláši odpovídali za své činy, nic víc, nic míň

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

18. 10. 2011 9:14
Re: Co je na demonstracích proti režimu nepochopitelného ?

A ti protestující jsou odpovědní za své činy?

Není ničí povinností je živit. "zaměsnání" je obchod. Někdo nabízí/prodává svůj čas a za to dostává prostředky na kterých se obě strany dohodnou.

Skutečná pravda je taková že ti protestující nemají nikomu co nabídnout- nikdo jejich práci nechce a nepotřebuje. A stejně tak jim nikdo není povinen nic dát (ani jídlo a vodu).

Pokud je něco chybou režimu tak to že se tito lidé kvůli nesmyslné podpoře porodnosti (přidavky na děti, porodné etc) vůbec narodili, nebo díky lákadlu sociálního systému přijeli. Ti lidi jsou zcela zbyteční. Nikdo je živit nechce a jak se zdá ani nebude.

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

18. 10. 2011 9:05
Asi zámerne ignorujete

ešte jednu vec a tou je finančný systém. Takže podľa mňa je Váš blog také okrajové plácanie.

Globalizácia je tiež časťou systémového problému. Vysvetlite mi teda ako sa mala stredná trieda zachovať, aby do toho vlaku "naskočila" a podľa Vás sa prisposobila podmienkam? Mala sa začať hromadne sťahovať do Číny?

Systém sa dostal do slepej ulice, likviduje strednú triedu, čiže likviduje sám seba.

Tieto protesty sa možu zdať ako v súčasnom štádiu ako nesplniteľná misia, dočkajte ale času.

Podľa mńa je naopak "Mission Impossible" udržanie tohoto systému pri živote.:-P

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

18. 10. 2011 9:18
Re: Asi zámerne ignorujete

Současná nízká porodnost je stále příliš vysoká. Bohužel to není vina střední třídy- to je vina států které sem jednak pomocí sociálních systémů tahají imigranty a jednak nesmyslně sponzorují porodnost v okamžiku kdy o lidskou práci tady nikdo nestojí.

Pokojné řešení tohoto problému je ovšem věc minimálně 20-30 let. (Ikdyž válka by to stihla rychleji). Pokles populace ve vyspělých státech (musel by být masivnější než teď a musela by se zastavit imigrace) by problém nezaměsnanosti v dlouhodobém horizontu vyřešil. (populace by se zase zvedla až by, lidově řečeno, zase ty děti k něčemu byli.)

Sice by se musel obětovat průběžný důchodový systém. Ale podpora porodnosti je v podstatě jenom nástrojem k jeho udržení a ta ten problém způsobila takže je to více méně přijatelná ztráta.

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2305x
Člověk vyčnívající a jedinečný tak akorát, kterého občas něco zaujme tak, že o tom napíšu.

A jakožto dlouhodobě nezaměstnaný projektant, technolog a vůbec obecně "člověk technický" , schopný a ochotný okamžitě nastoupit do práce, se ve svém věku 50+ směji údajnému nedostatku technických odborníků.