Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Absolovent prestižního gymnazia

28. 8. 2009 19:32
Zemědělství pomohl do hrobu hlavně Špidla

tím jak byl nadržený na Brusel odkýval ty nejhorší možné přístupové podmínky v dějínách Eu. Ted tu pěkně žereme nezralé ovoce z kamionů , místo abychom měli sladké vlastní a bez kamionů.

Ve Francii může např vyrábět sýry každý doma na koleně a živit se jejich prodejem. U nás za to skončíte ve vězení.

VIVAT EU. VIVAT národní zájmy.

0 0
možnosti

radim36

28. 8. 2009 21:20
Re: Zemědělství pomohl do hrobu hlavně Špidla

U nás chybí daňový, odvodový a předpisový režim vhodný pro malovýrobce. Pokud by u nás se měl někdo výrobou toho sýru legálně živit, musí splnit tolik podmínek a dávat státu tolik odvodů, že těch sýrů musí vyrábět jakoby pro nějaké menší město, aby se uživil. Proto kdo může, tak to dělá v rámci šedé až černé ekonomiky. Legálně v malém množství to snad jde, když dělá ty sýry jakoby tři dny v měsíci, další 3 dny třeba dělá vajíčka, další 3 dny med, potom maso, potom třeba píšťalky z proutí nebo keramické hrnečky.... a dohromady to potom není výroba potraviny, ale agroturistika či něco takového, co papírově nemá s potravinami nic společného.....

0 0
možnosti

simsII

29. 8. 2009 10:10
Re: Zemědělství pomohl do hrobu hlavně Špidla

Už vidím či slyším pana teplého z madety, jak je ta malovýroba .... u nás stále žijeme, tak jsme si zvykli za oněch vzpomínaných 40 letech a ti, kdo nás měli z těch bludů vyvést ani nemohli, protože mysleli a konali často stejně. Stereotypy a zvyk je želená košile.  Máme totiž problém, že na jedné straně nás omezuje EU a na druhé straně horší poturčenec Turka, ještě my sami.

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2305x
Člověk vyčnívající a jedinečný tak akorát, kterého občas něco zaujme tak, že o tom napíšu.

A jakožto dlouhodobě nezaměstnaný projektant, technolog a vůbec obecně "člověk technický" , schopný a ochotný okamžitě nastoupit do práce, se ve svém věku 50+ směji údajnému nedostatku technických odborníků.