Radim Polášek

Němečtí voliči ukázali, že umí samostatně myslet.

5. 09. 2016 16:15:47
Pohroma, debakl, Německý masakr motorovou pilou, úspěšná AFD přímo odkrojila z těla německých stran obrovské kusy voličů......Tak zní titulky v německém mainstreamovém tisku.

Jako komentář situace, kdy německá Alternativa pro Německo v Meklenbursku-Předním Pomořansku přetáhla desítky tisíc voličů tradičních stran a prodrala se ve volbách na druhé místo před Merkelovou stranou, Křesťanskodemokratickou Unií (CSU).

Výsledek voleb se dá hodnotit jako první vážné prolomení oficiální mainstreamové německé proimigrantské propagandy.

Až doteď zaznívaly v Německu proti imigraci jen osamělé výkřiky jednotlivců nebo, pokud se jednalo o stranu Alternativa pro Německo a její úspěchy v předchozích volbách, byly oficiální propagandou "překryty" hned a v místě vzniku, v Německu, jako v podstatě náhodné jevy dané okamžitými excesy s uprchlíky.

Do té doby bylo v Německu všechno v pořádku. Obří množství imigrantů pozvaných loni Merkel úspěšně připravuje se začlenit do německé společnosti, všichni se učí německy, všichni jsou ochotni pracovat, všichni jsou ochotni se vzdát fanatického vyznávání Alláha a stát se umírněnými mírumilovnými muslimy nebo dokonce křesťany.
A německé podniky, právě zavádějící Průmysl 4,0 neboli v provozu místo technických dělníků roboty a v kanceláři místo kancelářníků před monitorem PC automatické softwarové programy, už vysílají k ubytovnám imigrantů hordy personalistů přetahujících se o "syrské" architekty, inženýry a lékaře, kteří budou výměnou za asyl na Německo a jeho občany tvrdě pracovat.

Neboli prostě idyla. Dneska ještě ne, ani zítra ještě ne, to ještě bude nutné na tom tvrdě zapracovat, ale už "brzo" bude v Německu ta vybájená multikulturní společnost, kde se všichni budou mít dobře.
Jen jacísi zakyslíci to kazí. Jakási škaredá xenofobní AFD, ženám a cizincům nepřátelská, se snaží lidi strašit a v těch kalných vodách vyvolaných strašením lovit ty ustrašené a frustrované pro sebe coby své voliče.

Ukázalo se, že ta pohádka mainstreamových médií už nestačí.

Problém dobré propagandy je v tom, že lidé, kteří jsou jí vystaveni, rozumově logicky třeba už dlouho tuší že ve skutečnosti je něco špatně, ale protože ta propaganda je opravdu dobrá, oni jí chtějí věřit. Je taky docela nepříjemné si najednou uvědomit, že to, čemu člověk léta věřil, to, co podporoval a v jehož jménu pracoval a třeba tomu i hodně obětoval, je ve skutečnosti věc pro stát a obyvatelstvo lživá a škodlivá.
A aby se člověk z vlivu té propagandy vymanil, potřebuje nějaký silný otřes.
Tím otřesem klidně může být volební debakl Merkelové Křesťanskodemokratické Unie ve svém mateřském volebním obvodu.

Merkelová je dnes v situaci, dle oné známé pohádky, císaře, který se procházel před svým lidem "oblečený" pouze do dokonale osnovaných propagandistických řečí a lží. Dokud byli všichni potichu, nikdo se neodvážil to ticho porušit a upozornit na sebe voláním "Císař je nahý".
Jenže ticho bylo porušeno, protiimigrantská strana AFD vyhrála tak drtivě a v takovém volebním obvodu, kde to už to žádnou mainsteamovou propagandou zakrýt nešlo.
A teď už budou chtít křičet všichni, Němci i Evropa: "Merkelová je nahá".

Autor: Radim Polášek | karma: 29.03 | přečteno: 720 ×
Poslední články autora