Radim Polášek

V Limě se nyní rozhoduje, kolik miliard navíc budeme platit.

4. 12. 2014 9:45:23
Tak se už prý zase otepluje, je to čím dál častější. Konkrétně jsou čím dál častější články o tom oteplování, o tom, jak nenasytné lidstvo nenasytným spalováním fosilních paliv a zlovolným uvolňováním zlého plynu, oxidu uhličitého ničí planetu, o tom, že když to nezastavíme, tak za takových 20 nebo 40 let nastane něco jako klimatický konec světa.

Na zemi nastane peklo, hurikány, průtrže mračen a hned zase obrovská sucha, rostliny budou hynout, zvířata budou hynout lidi budou hynout, buď dneska utopením, nebo zítra žízní, nebo pozítří jinak.....
Zkrátka i hrůzy středověkého pekla v líčení středověké církve chtivé peněz za prodej odpustků jsou slabý čajíček proti vylíčení konce světa v podání dnešních globálních oteplovacích alarmistů. A taky komunisté, kteří v dobách, kdy byli u vlády, se snažili udržet svou moc kromě jiného taky strašením zlými kapitalisty, by po strašení globálních alarmistů nejspíš vyjeli do nejvyššího patra Kremlu a vyskákali z oken na ulici. Pokud by si k tomuto účelu rovnou nepronajali třeba Ostankino.....

Ovšem pokud my lidi otevřeme své peněženky a všichni přispějeme, tak se možná zadaří, klimatický konec světa možná nebude a na zemi potom nastane ráj. Ale je třeba zaplatit, tak všichni vytáhněte své peněženky, otevřte účty a plaťte, plaťte.......

Pandořina skříňka globálního oteplovacího strašení již byla otevřena před mnoha lety. Již před mnoha lety byly původně pokrokové a pro lidstvo přínosné myšlenky o ochraně prostředí, ve kterém lidstvo žije a ve kterém se nachází , přetvořeny v nástroj strašení a vydírání řadových lidí. A pro vybrané jedince v nástroj představující výtah k moci a nástroj umožňující plošné danění lidí paralelně k danění příslušnými státy. Danění, jehož výtěžek neslouží jako v případě státních daní pro zajišťování služeb a dalšího servisu pro obyvatelstvo, ale jehož výtěžek končí v kapsách lidí a společností stojících v pozadí nyní už můžeme nazvat zelené ekonomiky.

Napsal jsem, že Pandořina skříňka byla otevřena. Původně kdysi na začátku takzvaného boje proti globálnímu oteplování se jednalo o korýtka naplněná pro bohaté západní státy bezvýznamným množstvím peněz, které byly rozdělovány mezi mnoho zájemců. Jenže velice brzo si všichni kolem uvědomili a vyzkoušeli, že pokud budou hrát na strunu globálního oteplování neboli pokud budou strašit lidi, získají za mnohem menší úsilí mnohem víc peněz a vlivu než kdyby se věnovali čemukoliv jinému. Toto trvá již mnoho desetiletí a za tuto dobu si to uvědomilo velké množství lidí. Kterým následně bylo v bohatých státech otevřeno velké množství plných korýtek. Uvědomilo si to taky mnoho méně rozvinutých států. Které se přes globální oteplování snaží vytěžit z bohatých států prostředky na svůj ekonomický rozvoj. Nebo naopak které na druhé straně prosazováním maximálního možného boje proti oteplování a to výhradně za cizí peníze rozvinutých států a jejich občanů se snaží zpomalit a sabotovat jejich ekonomiku.

Tedy vlastně naši, třeba evropskou ekonomiku, aby potom ta jejich, málo rozvinutá ekonomika nebyla opticky tak příliš pozadu a aby nás lépe a snadněji dohnali nebo tak nějak.

Je otázka, jak globální alarmistická zelená ekonomika přispívá k vývoji ekonomiky světově. Dneska už se dá říct, že přes globální zelenou alarmistickou ekonomiku protéká významná část prostředků produkovaných celosvětovou ekonomikou, snad až desítky procent. Ovšem zatímco většina jiných odvětví ekonomiky svou činností hodnoty produkuje, globální alarmistická zelená ekonomika světové prostředky vesměs spotřebovává. Sice některé prostředky jsou v jejím rámci reinvestovány a krátkodobě tak přispívají třeba k zvýšení množství pracovních míst, například prostředky investované do alarmistické propagandy , do takzvaného vědeckého zkoumání majícího za účel dále potvrzovat s největší pravděpodobností neexistující oteplování způsobované člověkem, do vývoje dalších a dalších technologických procesů údajně zpomalujících globální oteplování.... Dlouhodobě ale tyto reinvestice pouze umožňují rozšiřování zelené alarmistické ekonomiky na úkor klasické ekonomiky, čím podstatně limitují další ekonomický rozvoj zejména dnešních rozvinutých západních států.

Konkrétně toto dneska už pociťuje každý občan, na nízké výši svého platu a na nedostatku pracovních míst, pokud se jedná o zbytečně zvýšené náklady firem. Na zbytečně prodražených produktech a službách či na zelenou lobby protlačených poplatcích, daních a odvodech, pokud se jedná o soukromé peněženky občanů. Na zbytečně ničeném životním prostředí, ať už se jedná o zbytečně vytěžené suroviny nutné pro realizaci všelijakých zelených OZE a protioteplovacích výmyslů a "bazmeků" nutných k odklánění financí do příslušných kapes alarmistických baronů nebo ať se jedná přímo o prostředí v bezprostřední blízkosti těchto zařízení.

No a o tom se nyní diskutuje v Limě. O příležitost otevřenou strašením lidí globálním oteplováním se hlásí čím dál víc zájemců a stávající korýtka hojnosti už přestávají stačit. Je třeba vyjednat, aby vyspělé státy ještě víc obraly své občany, získané prostředky nacpaly do dalších korýtek a ty přistrčily všem zájemcům o tento roh hojnosti.

Kolik těch naplněných koryt položených na oltář globálního oteplovacího alamismu zase bude?


Na závěr přidám nějaké odkazy:

http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalosti/letosni-rok-je-mozna-nejteplejsim-v-historii-vznika-nova-klimaticka-dohoda-1142507

http://oze.tzb-info.cz/klimaticke-zmeny/12053-co-musi-vyresit-klimaticka-konference-v-lime

http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/355373-letosni-rok-by-mohl-byt-nejteplejsim-v-dejinach.html

A takhle o své ideologické konkurenci píšou soudruzi :

http://www.halonoviny.cz/articles/view/32077854

Autor: Radim Polášek | karma: 19.67 | přečteno: 587 ×
Poslední články autora